måndag 22 september 2008

Andra nördar


När tidningen Vasalöparen landar här hemma på hallmattan inser man att det finns andra idrottsnördar, nämligen skidåkarna. Det trista för dem är väl att det inte direkt är en åretrunt sport (om man nu inte har rullskidor). Så i senaste numret stod det en del om löpning. Bland annat ett stort test av löpartights, och närmare bestämt så är det 24 par som synas. Gillar helt klart beskrivningen av löpning i tights (och här känns det som att de riktar sig till män i första hand):

"Tights var länge något som flickor mer eller mindre hade ensamrätt till, men de dagarna är förbi...sist men inte minst, de är också snygga. Vi avstod från att bedöma utseende (på de testade tightsen) och konstaterade istället direkt följande: våga pröva och bli fast. Tights smiter åt på ett skönt sätt..."

Avslutningsvis skriver de att de inte provat att springa med dem ibland kvistar i skogen men att ett par kattungar klättrade längs med benen utan synbara skador på tightsen. Som sagt, jag gillar den avslappnade tonen i detta reportage och all heder åt Vasalöparen som missionerar det fina och härliga med tights.

Inga kommentarer: